eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ügyvédje is elismerte: Fenyő János meggyilkolásával gyanúsítják Rohácot

Megerősítette Jozef Rohác szlovák állampolgár ügyvédje pénteken Pozsonyban az MTI tudósítójának nyilatkozva, hogy a védence elleni elfogatóparancsot a magyar hatóságok valóban Fenyő János egykori médiamágnás 1998. februári budapesti meggyilkolása ügyében adták ki.

"Igen, így van. Ezt megerősíthetem" - válaszolta az MTI érdeklődésére Danovy.

Hozzátette: a magyar hatóságok a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják Rohácot. "Mint tettest keresték" - felelte Danovy arra a kérdésre, hogy milyen jogcímen adta ki a magyar rendőrség védence ellen az elfogatóparancsot.

Rohácot február közepén fogták le Szlovákiában, s jelenleg kiadatási őrizetben van. A magyar hatóságok nem hozták nyilvánosságra, miért körözik Rohácot. Nem hivatalos értesülések szerint a szlovák férfinak köze lehet Fenyő János vállalkozó 1998-as meggyilkolásához.

A Nyitra Megyei Bíróság néhány napja úgy döntött, hogy az érintett kiadható Magyarországnak. Rohác a döntést azonnal megfellebbezte, így a végső szót a szlovák legfelsőbb bíróság fogja kimondani. Az ügyvéd azt állította: egyelőre nem kapott értesítést arról, hogy a testület mikor foglalkozik az üggyel, s mikor hozza meg döntését.

Danovy szerint az a tény, hogy a gyilkosság helyszínén egy sapkában talált hajszál DNS-e megegyezik annak a hajszálnak a DNS-ével, amelyet Roháctól vettek néhány évvel ezelőtti budapesti fogva tartása idején, még nem bizonyíték arra, hogy ő gyilkolt volna.

"Ezt a hajszálat nem tekintem objektív és elégséges bizonyítéknak" - mondta az ügyvéd.

A Blikk című budapesti lapban pénteken megjelent értesülést, miszerint a nyomozók úgy vélik, hogy Rohác csak közvetítő volt a megbízó és a bérgyilkos között, akinek ő adta a fegyvert is, Danovy nem kívánta kommentálni.

"Ehhez nem tudok hozzászólni. Az azonban biztos, hogy az értesülés nem tőlem származik" - szögezte le Dusan Danovy.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×