INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Ügyvédje is elismerte: Fenyő János meggyilkolásával gyanúsítják Rohácot

InfoRádió / MTI
Megerősítette Jozef Rohác szlovák állampolgár ügyvédje pénteken Pozsonyban az MTI tudósítójának nyilatkozva, hogy a védence elleni elfogatóparancsot a magyar hatóságok valóban Fenyő János egykori médiamágnás 1998. februári budapesti meggyilkolása ügyében adták ki.

"Igen, így van. Ezt megerősíthetem" - válaszolta az MTI érdeklődésére Danovy.

Hozzátette: a magyar hatóságok a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják Rohácot. "Mint tettest keresték" - felelte Danovy arra a kérdésre, hogy milyen jogcímen adta ki a magyar rendőrség védence ellen az elfogatóparancsot.

Rohácot február közepén fogták le Szlovákiában, s jelenleg kiadatási őrizetben van. A magyar hatóságok nem hozták nyilvánosságra, miért körözik Rohácot. Nem hivatalos értesülések szerint a szlovák férfinak köze lehet Fenyő János vállalkozó 1998-as meggyilkolásához.

A Nyitra Megyei Bíróság néhány napja úgy döntött, hogy az érintett kiadható Magyarországnak. Rohác a döntést azonnal megfellebbezte, így a végső szót a szlovák legfelsőbb bíróság fogja kimondani. Az ügyvéd azt állította: egyelőre nem kapott értesítést arról, hogy a testület mikor foglalkozik az üggyel, s mikor hozza meg döntését.

Danovy szerint az a tény, hogy a gyilkosság helyszínén egy sapkában talált hajszál DNS-e megegyezik annak a hajszálnak a DNS-ével, amelyet Roháctól vettek néhány évvel ezelőtti budapesti fogva tartása idején, még nem bizonyíték arra, hogy ő gyilkolt volna.

"Ezt a hajszálat nem tekintem objektív és elégséges bizonyítéknak" - mondta az ügyvéd.

A Blikk című budapesti lapban pénteken megjelent értesülést, miszerint a nyomozók úgy vélik, hogy Rohác csak közvetítő volt a megbízó és a bérgyilkos között, akinek ő adta a fegyvert is, Danovy nem kívánta kommentálni.

"Ehhez nem tudok hozzászólni. Az azonban biztos, hogy az értesülés nem tőlem származik" - szögezte le Dusan Danovy.

A címlapról ajánljuk