INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Megjavultak a bűnözők?

InfoRádió / MTI
Csaknem húsz éve nem látott mértékben csökkent a gyilkosságok száma Rióban, Brazília erőszakos bűncselekményektől leginkább fertőzött szövetségi államainak egyikében, ahol idén júniusban 21 százalékkal kevesebb emberölést követtek el az egy évvel korábbihoz képest.

A riói Közbiztonsági Intézet által közzétett adatok szerint idén júniusban 347 ember vesztette életét a 17 millió lakosú szövetségi államban, szemben az egy évvel korábbi 439-cel.

A gyilkosságok számának ilyen mértékű csökkenésére 1991 - az ilyen bűncselekmények összesítésének kezdete - óta nem volt példa.

Az emberölések száma az idei első félévben szintén példátlan mértékben csökkent: 2556 gyilkosságot követtek el, 20 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 3198-nál.

A helyi hatóságok azon program hatásának tulajdonítják az erőszak visszaszorulását, amelyet azért indítottak, hogy 2014-ig javítsák a közbiztonságot. Abban az évben ugyanis Brazília ad otthont a labdarúgó-világbajnokságnak, két évvel később pedig olimpiát rendeznek a dél-amerikai országban.

A címlapról ajánljuk