eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Új szereplők kerülhetnek elő a Kulcsár-ügyben

Elkerülték a felelősségre vonást a Kulcsár-ügy haszonélvezői, éppen ezért előfordulhat, hogy a megismételt eljárásban új nevek jönnek elő - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában a K and H Equities Rt. egykori üzletkötője, Kulcsár Attila. A férfi ellen több milliárd forintos sikkasztás és más bűncselekmények elkövetése miatt emeltek vádat 2005-ben.

A K and H Equities egykori brókere a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta: a brókercégnél történtek nincsenek tisztázva. Hozzátette: ki kell, hogy derüljön, kik voltak a konkrét tranzakciók haszonélvezői. Szerinte voltak olyan ügyfelek, akik sok pénzt kaptak, holott nem is voltak az ügy károsultjai.

A nem jogerősen nyolc év börtönre ítélt férfi a lapnak arról is beszélt, hogy az új elsőfokú eljárás az eddig fel nem tárt igazságról fog szólni, hamarosan kiderül, kik voltak ennek az ügynek a tényleges haszonélvezői.

Az egykori üzletkötő azt mondta, hogy továbbra is vállalja a felelősségét a tetteiért, együttműködik a hatóságokkal. Szerinte a rossz védekezési stratégia is felelőssé tehető azért, hogy 2008-ban megalapozatlanul, illetve tévesen ítélték el. Mint ahogy azt már a Fővárosi Ítélőtáblán is hangsúlyozta, az ügyet nem, illetve csak annak egyharmadát felderítették fel. Erre alapozva hozott ítéletet a bíróság. Sokan elkerülték a felelősségre vonást, de ez a helyzet, szerinte, megváltozhat.

Kulcsár Attila megalapozatlannak tartja a brókercég vele szemben fenntartott milliárdos követeléseit, ugyanis véleménye szerint nem az ő magatartása miatt kellett megtéríteni a károkat.

Azt is megalapozatlannak tartja, hogy a tranzakciókban közreműködő ügyfelek kimaradtak az eljárásból, vagy csak tanúként hallgatták ki őket. Utalt arra, hogy a fellebbviteli főügyész átiratában felhívta a figyelmet: nem tisztázott, kik voltak az úgynevezett részcselekmények kedvezményezettjei, akikhez a pénz került.

Kulcsár Attila azt mondta, hogy feltárta és feldolgozta, ügyfelenként kikhez mekkora összegek kerültek jogosulatlanul. Azt mondta, az ügynek 180-200 nyertese van. Nekik százmilliós vagy milliárdos nagyságrendű összegek jutottak.

Véleménye szerint az ügyet a kezdeti szakasztól félrenyomozták, de ezt nem tudatosan tették. Hozzátette: nem lesz könnyű dolga a bíróságnak az új eljárásban, mert ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, minden egyes ügyfélnek minden egyes tranzakcióról ismét kell nyilatkoznia.

Kulcsár Attila ügyében Fővárosi Ítélőtábla május 27-én megalapozatlanság és súlyos eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság két évvel ezelőtti elsőfokú ítéletét, és új eljárásra utasított a 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében, amelyben 1998 és 2003 közötti cselekmények miatt emelt vádat az ügyészség Kulcsár Attila és társai ellen.

A bíróság egy korábbi közleménye szerint az ügyet öttagú tanács tárgyalja majd. Várhatóan 2010. november végén, illetve december elején kezdi a megismételt eljárás lefolytatását, amennyiben az ügyészség nem módosítja az alapügyben képviselt vádat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×