eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Demszky Gábor: Kizárt, hogy gyanúsított legyek a Főkert-ügyben

Délben ért véget Demszky Gábor tanúkénti meghallgatása kedden a Városházán a Főkert Zrt. ügyeivel kapcsolatban. A főpolgármester kizártnak mondta, hogy gyanúsított lehet a Főkert Zrt.-vel kapcsolatban indult nyomozásban.

Demszky Gábor a kihallgatás után újságíróknak azt mondta: kizárt, hogy gyanúsított legyen az ügyben. Közölte azt is, nem érez sem politikai, sem más felelősséget a Főkert-üggyel kapcsolatban.

Elmondta, a nyomozók kérésének megfelelően nem adhat semmilyen tájékoztatást a meghallgatásáról.

A főpolgármester szerint a rendőrség részéről "udvariassági gesztus" volt az, hogy a Városházán, saját irodájában hallgatták meg.

A rendőrség még június elején indított nyomozást a Főkert Zrt-nél hűtlen kezelés gyanúja miatt, és vizsgálja a céggel kapcsolatban álló gazdasági társaságokat is. A rendőrség egy korábbi közleménye szerint a nyomozók arra kíváncsiak, hogy a Főkert tevékenysége során kötött szerződései megfeleltek-e a hatályos jogszabályoknak, illetve szabályosan használták-e fel a fővárosi önkormányzattól kapott támogatásokat.

Arra is keresik a választ, hogy a Főkert és a leányvállalatai kezelésében lévő ingatlanok milyen módon kerültek ki a fővárosi önkormányzat tulajdonából, és az ingatlanértékesítésekkel kapcsolatban érte-e vagyoni hátrány a fővárost.

Nem a Főkert az első fővárosi tulajdonú cég, amelynek a tevékenységét vizsgálja a rendőrség. Több hónapja indult eljárás a BKV-val kapcsolatosan, és átnézik a rendőrök a Fővárosi Közterület-fenntartó gazdálkodását is.

Különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség a Főtáv vezérigazgatója ellen is, aki azóta már előzetes letartóztatásban van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×