INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Hazahozták a Thaiföldön elfogott férfit - képekkel

InfoRádió / MTI
Hazahoztak Thaiföldről egy 40 éves férfit, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján még tavaly decemberben fogtak el. T. Ferenc a gyanú szerint tucatnyi társával még 2008 őszén egy kecskeméti diszkóban támadt két vendégre és két biztonsági őrre, s közülük kettőt életveszélyesen, másik kettőt súlyosan megsebesített.

A férfi a bűncselekmény elkövetése után egy évnél hosszabb ideje bujkált külföldön. Átadását több mint egy hónapig szervezte a magyar és a thaiföldi rendőrség, illetve a magyar igazságügyi és külügyi tárca - mondta a tavaly december 30-án elfogott, azóta őrizetben lévő férfi átadásakor Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Ferihegyi repülőtéren.

A nyomozás eddigi adatai szerint T. Ferenc és társai 2008. október 25-én hajnalban késekkel és bárdokkal felfegyverkezve jelentek meg Kecskemét-Hetényegyházán, egy Kossuth utcai szórakozóhelyen, és rátámadtak két vendégre, majd a segítségükre siető két biztonsági őrre. A támadásban ketten életveszélyes, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

A rendőrség a támadók közül tizenkét embert azonosított, tízen közülük előzetes letartóztatásban vannak, egy másik gyanúsított pedig továbbra is szökésben van, feltehetően ő is külföldön bujkál. Ellene nemzetközi elfogatóparancs van érvényben - mondta Bényi Mónika.

A szóvivő megjegyezte, idén már ez a harmadik eset, hogy Thaiföldről hoznak haza nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogott embereket, utalva arra, hogy azért is jelentőse ez az ügy, mert Thaiföld és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény.

T. Ferencet a Ferihegyi repülőtéren négy kommandós kísérte a rendőrautóhoz, amellyel a Békés Megyei Bíróságra vitték. A megbilincselt, farmerkabátot viselő, kezében sporttáskáját taró gyanúsított nem takarta el az arcát, de újságírói kérdésre nem válaszolt.

Bényi Mónika elmondta: a férfi korábban más, vagyon elleni bűncselekmények miatt már volt büntetve.

A címlapról ajánljuk