eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Hazahozták a Thaiföldön elfogott férfit - képekkel

Hazahoztak Thaiföldről egy 40 éves férfit, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján még tavaly decemberben fogtak el. T. Ferenc a gyanú szerint tucatnyi társával még 2008 őszén egy kecskeméti diszkóban támadt két vendégre és két biztonsági őrre, s közülük kettőt életveszélyesen, másik kettőt súlyosan megsebesített.

A férfi a bűncselekmény elkövetése után egy évnél hosszabb ideje bujkált külföldön. Átadását több mint egy hónapig szervezte a magyar és a thaiföldi rendőrség, illetve a magyar igazságügyi és külügyi tárca - mondta a tavaly december 30-án elfogott, azóta őrizetben lévő férfi átadásakor Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Ferihegyi repülőtéren.

A nyomozás eddigi adatai szerint T. Ferenc és társai 2008. október 25-én hajnalban késekkel és bárdokkal felfegyverkezve jelentek meg Kecskemét-Hetényegyházán, egy Kossuth utcai szórakozóhelyen, és rátámadtak két vendégre, majd a segítségükre siető két biztonsági őrre. A támadásban ketten életveszélyes, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

A rendőrség a támadók közül tizenkét embert azonosított, tízen közülük előzetes letartóztatásban vannak, egy másik gyanúsított pedig továbbra is szökésben van, feltehetően ő is külföldön bujkál. Ellene nemzetközi elfogatóparancs van érvényben - mondta Bényi Mónika.

A szóvivő megjegyezte, idén már ez a harmadik eset, hogy Thaiföldről hoznak haza nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogott embereket, utalva arra, hogy azért is jelentőse ez az ügy, mert Thaiföld és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény.

T. Ferencet a Ferihegyi repülőtéren négy kommandós kísérte a rendőrautóhoz, amellyel a Békés Megyei Bíróságra vitték. A megbilincselt, farmerkabátot viselő, kezében sporttáskáját taró gyanúsított nem takarta el az arcát, de újságírói kérdésre nem válaszolt.

Bényi Mónika elmondta: a férfi korábban más, vagyon elleni bűncselekmények miatt már volt büntetve.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×