eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sukoró: Megkezdődött Joav Blum közokirat-hamisítási pere

Megkezdődött a közokirat-hamisítás bűntettével vádolt Joav Blum büntetőpere a Székesfehérvári Városi Bíróságon szerdán; a vádlott nem vallotta magát bűnösnek, de részletes vallomást tett.

A vádemelésre azért került sor, mert a vádlott Sukorón csak névlegesen létesített lakóhelyet, azaz az általa megjelölt ingatlant nem kívánta életvitelszerűen használni. A védő - Bánáti János - szerint az ügyben nem történt bűncselekmény, mert azzal, ha valaki ténylegesen nem lakik azon a címen, ahova bejelentkezett, nem követ el úgynevezett intellektuális közokirat-hamisítást.

Joav Blum a bíróság kérdéseire válaszolva elmondta: felújítás, renoválás után ténylegesen lakóhelyként akarta használni az ingatlant, abban azonban édesapja halála megakadályozta. Az ügyben délután tanúkat hallgat meg a bíróság.

A Fejér Megyei Főügyészség márciusban rendelte el a nyomozást a közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt, mert a feltárt adatok szerint a sukorói ingatlanra csereszerződést kötő Joav Blum a bejelentkezéskor életvitelszerűen nem lakott az általa bejelentett sukorói lakcímen, "így fiktív adat került a közhiteles lakcímnyilvántartásba".

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×