INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Pécsi dráma: egy sebesült a héten, kettő a jövő héten hazamehet

InfoRádió / MTI
Feltehetően már ezen a héten elhagyhatja a kórházat a múlt hét csütörtöki pécsi egyetemi lövöldözés egyik sebesültje, a másik kettő a jövő héten mehet haza.

Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem klinikai főigazgatója hétfőn újságíróknak azt mondta: a sérültek fokozatosan gyógyulnak, állapotuk kielégítő. A lábán és lágyékán sérült 36 éves oktató már szerdán távozhat.

Az 54 éves, lábon lőtt takarítónőre újabb műtét vár, ő az ötször meglőtt 19 éves hallgatóval együtt várhatóan a jövő héten hagyhatja el az intézményt.

Németh Péter, az egyetem orvostudományi karának dékánja arról beszélt, hogy a sérülteknek jó esélyük van a teljes felépülésre. Megjegyezte, az életveszélyesen megsebesült diák már ma felülhet, amely különösen annak tükrében jó hír és nagy eredmény, hogy csütörtökön perceken múlt az élete. Konkrétan azon, hogy a traumatológiai centrumba szállításakor felszerelt műtővel, bemosakodva várta egy képzett sebészcsoport.

A pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató múlt csütörtökön maroklőfegyverrel megölte 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

{{keretes_cim}}

Egy perces néma felállással emlékeztek a múlt hét csütörtöki lövöldözés áldozataira a Pécsi Tudományegyetemen hétfőn.

A hallgatói önkormányzat felhívására a diákok és az egyetem dolgozói valamivel dél előtt egy percre az intézmény minden karán félbeszakították az oktatást, hogy közösen gondoljanak az elhunyt hallgatóra, és mielőbbi felépülést kívánjanak a kórházban fekvő sérülteknek.

Az orvostudományi kar aulájában hatalmas vászonra vetítették a lövöldözésben meghalt 19 éves kaposvári gyógyszerészhallgató fényképét, amely alatt egy fekete terítővel borított asztalon gyertyát gyújtottak az emlékére.

Ezután gyógyszerészhallgatók vezetésével menet indult az aulából a gyógyszerészeti intézet Rókus utcai épületéig.

A címlapról ajánljuk