INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Kivégezték a "washingtoni rémet"

InfoRádió / MTI
Méreginjekcióval kivégezték Virginia államban a "washingtoni rémet", aki tíz embert ölt meg.

John Allen Muhammad 2002 októberében három hétig rettegésben tartotta az egész amerikai fővárost és környékét: ezen idő alatt tíz, teljesen találomra kiválasztott embert ölt meg. Volt egy tettestársa, a történtek idején még csak 17 éves Lee Boyd Malvo, aki jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

A páros a főváros környékén, Maryland és Virginia államokban benzinkutaknál, parkokban és bevásárlóközpontok parkolójában szedte áldozatait, akiket lesből, több esetben a gépkocsi csomagtartójában kialakított lőállásból terítettek le.

Muhammadot Virginiában 2004-ben halálbüntetésre ítélték (Marylandben pedig, ahol nincs halálbüntetés, hatszoros életfogytiglanra), majd most hétfőn az amerikai legfelsőbb bíróság elutasította utolsó fellebbezését is. Virginia kormányzója pedig kedden közölte: nem ad kegyelmet.

A "washingtoni rém" egykoron az amerikai hadseregben kapott mesterlövész-kiképzést, s részt vett az 1991-92-es öbölháborúban. Védőügyvédje szerint mentális betegségben szenved. Egy szót sem szólt, mikor hétfőn megtudta, hogy küszöbön áll a kivégzése, s az ügyvéd előre jelezte: Muhammad nem fog bocsánatot kérni.

A címlapról ajánljuk