eur:
388.67
usd:
370.79
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Fotó: Deseda - Horgászparadicsom Somogyban
Nyitókép: Deseda - Horgászparadicsom Somogyban

Teljesen befagyott egy kedvelt magyarországi tó

Teljes terjedelmében befagyott a Somogy vármegyei Deseda tó. Még nem szabad rajta korcsolyázni.

Egy-két helyen, a madarak által kifürdött területen nincs jég, de ezen kívül a tó 100%-ban befagyott - írja közösségi oldalán a Deseda - Horgászparadicsom Somogyban.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy "a jég télisportokra és lékhorgászatra nem kellően vastag". Senki ne próbálkozzon ezzel!

A rendőrség általános " target="_blank" rel="noopener">tájékoztatásban ezzel kapcsolatban ez szerepel: A jégen való tartózkodás és közlekedés legalapvetőbb szabálya, hogy a szabad vizek jegére csak akkor szabad lépni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert, és egyben acélos, jó minőségű is a szerkezete.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 13:05
×
×
×
×