eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Téli vitaminbomba lett a Bocuse d'Or meglepetés alapanyaga

A káposzta lett a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjének plusz alkotóeleme. A kötelező alapanyagot öt zöldség közül sorsolták ki a verseny hivatalos keddi megnyitóján. Idén először pontozzák a konyhai környezettudatosságot is.

A káposzta a Bocuse d'Or magyar döntőjének plusz alkotóeleme - derült ki a verseny hivatalos, keddi megnyitóján tartott sorsolás után. A versenyt szerdán rendezik meg a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoRaCe szakkiállítás keretében.

Hamvas Zoltán, a Bocuse d'Or Akadémia és a Sirha Budapest elnöke az MTI-nek elmondta, a verseny előtt mind a hat csapattal átnézték még egyszer a szabályzatot, pontosították a részleteket is. Majd a sorsolást követően a versenyzők bevásároltak a METRO standján kialakított piacon a másnapi fogásokhoz szükséges friss alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből.

A Bocuse d'Or egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre is.

Idén először különdíjjal jutalmazzák azt a csapatot, amelyik leginkább környezettudatosan készíti el a versenyfogásokat.

"A zsűri szigorúan figyelni fogja, ki mennyi műanyagot, vákuumzacskót, fóliát vagy papírt pocsékol el, ki milyen tisztítószereket, vegyszereket használ. Ez bele fog számítani a konyhai pontokba is" - mondta el Hamvas Zoltán.

A Bocuse d'Or magyarországi döntőjének győztese képviseli majd az országot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.

A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng lesz. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak.

A Bocuse d'Or selejtezőjét jelentős előnnyel Veres István nyerte, második helyen Palágyi Eszter, a harmadikon pedig Haraszti Zsolt végzett.

A verseny történetében először

két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette.

A döntő további három résztvevője között van Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×