eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Unsplash

Jelentős akadályt gördített el a Siemens a hatékony e-kamionok elől

A vállalat áttörést ért el sikeres tesztjével, töltési rendszere nem kevesebb, mint 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt - írja az Üzletem.hu.

Ezzel a teljesítménnyel az elektromos kamionokban elterjedten használt akkumulátorokat körülbelül fél óra alatt lehet 20 százalékról 80 százalékra tölteni.

A Siemens közleményében emlékeztet rá, hogy a nehéz haszongépjárművek felelősek az EU közúti közlekedéshez köthető, üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint 25 százalékáért. A klímacélok elérése és az európai országok fosszilis importenergia-függőségének csökkentése érdekében az árufuvarozás elektrifikációját az uniós előírások több fronton is sürgetik.

A cél, hogy a teherautók és a buszok szén-dioxid kibocsátását 2040-re 90 százalékkal csökkentsék, valamint, hogy 2035-re minden új városi busz zéró kibocsátású legyen. Az elektromos haszonjárművek terjedéséhez viszont az infrastruktúra fejlesztése is elengedhetetlen Németországban.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 22. 13:00
×
×
×
×