eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Plágiummal vádolják a sztárénekest

Plágium címén 300 millió dollárt követel Miley Cyrustól egy jamaicai énekes.

A Flourgon művésznéven előadó dancehall énekes azt állítja a New York államban benyújtott keresetében, hogy az amerikai énekesnő tőle lopott szövegrészeket We Can't Stop című 2003-as dalához, amellyel megalapozta karrierjét.

A jamaicai énekes, aki az 1980-90-es években volt népszerű dancehall (a reggae egyik leágazása) dalaival, azt állítja, hogy a 25 éves amerikai popsztár dalában elhangzó "We run things / things don't we run" szavak az ő We Run Things című, 1988-as számából lettek lekoppintva. Flourgon dalában ugyanez úgy hangzik, hogy "We run things, things no run we".

Flourgon, polgári nevén Michael May szerint a plagizálásra az a bizonyíték, hogy a Cyrus dalában szereplő kifejezések egyértelműen a kreol nyelvre sajátosak. A követelt hatalmas kártérítési összeget azzal indokolta, hogy az énekesnő ezzel a dalával indította el fényes karrierjét, ezt a számot például több mint 800 milliószor töltötték le a YouTube-ról.

A követelés összege meghaladja Miley Cyrus becsült vagyonát.

Az énekesnő egyelőre nem reagált az ellene indított kereset hírére.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×