eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Kóbor János énekes a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Megint ellopták a Gyöngyhajú lányt

50 évvel a világhírűvé vált magyar sláger felvétele után is eszébe jut valakinek szó nélkül kölcsönvenni a magyar slágert, nem tanultak Kanye West lebukásából.

Egy brit tévésorozat alkotói egész egyszerűen ellopták a Gyöngyhajú lány című slágert - állítja cikkében a Blikk.

A The Bay című ITV-sorozat előzetesének melódiája egy angliai Omega-rajongónak volt ismerős. Trunkos András, az Omega Blikknek nyilatkozó menedzsere tréfásan úgy fogalmazott, "jó a zenéje" a sorozatnak. Ám mivel a muzsika a Hungaroton Records tulajdona, hasonló következményekkel lehet számolni, mint amikkel hat éve Kanye Westnek, aki szintén lelopta a dalt.

"Eljárunk az ügyben, többet nem mondhatok"

– válaszolta a lap megkeresésére Reisz Ildikó, a zenei kiadó főszerkesztője.

Az Independent Television (ITV) álláspontja szerint egy olyan archívumot használtak, ami számukra jogtiszta, az eredeti tulajdonostól való engedélykérést az ő szerződésük nem írta elő.

Maga Kóbor János, az együtes frontembere egyébként megvonta a vállát, mondván, neki aztán mindegy, mihez használják a dalt,

"az internetes letöltések korában nem életszerű az előzetes engedélykérés, utólag úgyis minden rendeződik".

Presser Gábor, a dal szerzője még tájékozódik az ügyben, ezért nem nyilatkozott.

Ismert, Kanye West rapsztár 2013-ban engedély nélkül használta fel a Gyöngyhajú lány egy részletét a New Slaves című dalhoz, majd miután erre fény derült, 2,8 millió forintnyi dollárt ajánlott, de végül 14 millióban megegyeztek a dal gazdáival.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×