INFORÁDIÓ 
2019. július 20. szombat
Illés

omega

göngyhajú lány

plágium

Budapest, 2017. december 28. Kóbor János énekes a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Megint ellopták a Gyöngyhajú lányt

Infostart

50 évvel a világhírűvé vált magyar sláger felvétele után is eszébe jut valakinek szó nélkül kölcsönvenni a magyar slágert, nem tanultak Kanye West lebukásából.

Egy brit tévésorozat alkotói egész egyszerűen ellopták a Gyöngyhajú lány című slágert - állítja cikkében a Blikk.

A The Bay című ITV-sorozat előzetesének melódiája egy angliai Omega-rajongónak volt ismerős. Trunkos András, az Omega Blikknek nyilatkozó menedzsere tréfásan úgy fogalmazott, "jó a zenéje" a sorozatnak. Ám mivel a muzsika a Hungaroton Records tulajdona, hasonló következményekkel lehet számolni, mint amikkel hat éve Kanye Westnek, aki szintén lelopta a dalt.

"Eljárunk az ügyben, többet nem mondhatok"

– válaszolta a lap megkeresésére Reisz Ildikó, a zenei kiadó főszerkesztője.

Az Independent Television (ITV) álláspontja szerint egy olyan archívumot használtak, ami számukra jogtiszta, az eredeti tulajdonostól való engedélykérést az ő szerződésük nem írta elő.

Maga Kóbor János, az együtes frontembere egyébként megvonta a vállát, mondván, neki aztán mindegy, mihez használják a dalt,

"az internetes letöltések korában nem életszerű az előzetes engedélykérés, utólag úgyis minden rendeződik".

Presser Gábor, a dal szerzője még tájékozódik az ügyben, ezért nem nyilatkozott.

Ismert, Kanye West rapsztár 2013-ban engedély nélkül használta fel a Gyöngyhajú lány egy részletét a New Slaves című dalhoz, majd miután erre fény derült, 2,8 millió forintnyi dollárt ajánlott, de végül 14 millióban megegyeztek a dal gazdáival.

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018