eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Corcoran, 2017. november 20.A kaliforniai büntetés-végrehajtási hivatal (CDCR) által közreadott kép az életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Charles Manson amerikai sorozatgyilkosról a kaliforniai Corcoran állami fegyintézetében 2011. június 16-án. Manson 2017. november 19-én 83 éves korában elhunyt a kaliforniai Kern megye egyik kórházában. Az intézet szerint természetes halált halt. (MTI/EPA/CDCR)
Nyitókép: -

Eldőlt, ki örökli a hírhedt bűnöző holttestét

Egy kaliforniai bíróságon zajlott az a bizarr per, amely a novemberben elhunyt hírhedt bűnöző, Charles Manson holttestéért folyt.

A Kern megyei bíróság ítélete szerint Jason Freeman kaphatja meg nagyapja testét, amelyet halála óta a bakersfieldi halottasház hűtőkamrájában őriztek. Freeman korábban elmondta: elhamvaszttatja nagyapja holttestét, és szétszórja hamvait, hogy békében nyugodhasson.

Az állapotos Sharon Tate színésznő és további nyolc ember meggyilkolásában betöltött szerepéért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Manson egy bakersfieldi kórházban hunyt el 83 éves korában.

Manson holttestének kiadatásáért az unoka mellett egy magát Manson vér szerinti fiának valló férfi, Michael Brunner és Manson egy barátja, Michael Channels is keresetet nyújtott be a bíróságra. 

Channels, aki gyűjtötte és árulta a Manson-relikviákat arra hivatkozott, hogy a szektavezér végakarata szerint jár el. Mint mondta, Manson hamvait akaratához híven egy sivatagban szórná szét. A bíróság szerint azonban a végrendelet nem felelt meg a hitelesség követelményeinek.

Brunner anyja az úgynevezett "Manson családnak" nevezett szekta tagja volt. Brunner születési dokumentumaiban Mansont nevezték meg apaként. Az örökség iránti igényét azonban elvesztette, mivel anyai nagyszülei örökbe fogadták.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×