eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A levegőben akarta kinyitni a repülő ajtaját, borosüveggel ütötték le

A levegőben akarta kinyitni a repülő ajtaját, borosüveggel ütötték le

Két bátor légiutas-kísérő és több utas tett ártalmatlanná egy férfit egy Delta Airlines járaton, amely visszafordult a felszállási repülőtérre, hogy kitegyék az őrülten viselkedő férfit.

Az út eleje alapján nyugodt repülésnek ígérkezett a Seattle-ből Pekingbe induló járat útja, ám amikor a gép a Vancouver-szigetek fölött tartott, egy floridai utas, az első osztályon utazó 23 éves Joseph Daniel Hudek felállt üléséből és megindult a pilótafülke felé.

Csak akkor lett gyanús, amikor megragadta a fülke mellett lévő ajtó fogantyúját és megpróbálta kinyitni az ajtót. Ez a gép lezuhanását is okozhatta volna, a repülő belsejének magas nyomású levegője és a kinti alacsony nyomás "találkozásakor" a gép kettészakadhat, vagy az utasokat egyszerűen kiszippanthatja a nyomás.

A férfi tettét látva egy stewardess megpróbálta ártalmatlanítani. Dulakodni kezdtek, mire előbb egy másik utaskísérő, majd még két utas is igyekezett segíteni. A férfi ellökte az utaskísérőket és el tudta mozdítani az ajtónyitót, félig eltolni a vésznyitó kart.

A dulakodásban az egyik segítő utas fejét egy üveg borral beverte, majd folytatni igyekezett az ajtónyitást, amiben az sem zavarta meg nagyon, hogy őt is leütötték két borosüveggel, az egyik el is tört az ütés nagyságától - írta a CNN. A férfi erre azt kiabálta: "Tudjátok ti, ki vagyok én?"

Végül sikerült lefogni annyira, hogy össze tudják bilincselni a kezeit.

A gép visszafordult Amerikába, és a repülőtéren letartóztatták a férfit.  

Az incidensben hárman sérültek meg. Sérüléseket szenvedett Hudek is, de nem kért gyógykezelést.

Azt nem tudni, miért akarta kinyitni több ezer méter magasságban a repülő ajtaját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×