eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Miért ölte meg az elefánt a hétéves kislányt?

Magyarázatot keresnek a szakértők a marokkói Rabat állatkertjében annak az elefántnak a viselkedésére, amely egy darab kővel úgy fejbe dobott egy hétéves kislányt, hogy az meghalt.

A nőstény elefánt viselkedése abnormális volt, és magyarázatot kell találnunk a történtekre - mondta a rabati állatkert egy állatorvosa pénteken az AP-nek.

A gyermek a családjával tartózkodott az állatkertben, és épp az ott élő három elefántot csodálta, amikor azok egyike felkapott egy követ és a kislány felé hajította. A kő a fején találta el a gyermeket, aki néhány óra múlva belehalt sérüléseibe.

Az elefánt körülbelül tíz méterről, egy mély árkon és egy deszkapalánkon át hajította el a kődarabot.

Az AP által megszólaltatott állatorvos, Abderahim Szalhi azt mondta, hogy az állatkert személyzete három nappal a történtek után is sokkhatás alatt áll. A tragédiát "előre nem látható balesetnek" nevezte.

Minden állat viselkedése nagyon összetett, a vadállatoké pedig megjósolhatatlan - mondta, hozzátéve, hogy értetlenül állnak a történtek előtt.

Az elefántok területe egyelőre zárva tart a látogatók előtt.

A Rabat peremén található állatkert 2012-ben létesült abból a célból, hogy természetes élőhelyüket utánzó környezetben, a látogatókkal való közvetlen kapcsolat nélkül mutassák be a vadon élő állatokat. Az elefántkarámon belül például bőven találhatók kövek, miként természetes környezetükben is.

Szalma Szlimani igazgató szerint nagyon szomorúak a baleset miatt, de "helytelen lenne az elefántot hibáztatni, nem előre megfontolt cselekményről van szó".

Más állatkertek is szembesültek már olyan esettel, amelyben ott élő állat sebesített vagy ölt meg látogatót.

Májusban az ohiói Cincinnati állatkertjében egy gorilla vonszolt magával egy hároméves kisfiút, aki átmászott a korláton és beleesett egy mély gödörbe. Életét csak úgy sikerült megmenteni, hogy a 17 éves gorillát lelőtték.

Júniusban a floridai Orlandóban aligátor ragadott el és ölt meg egy kétéves kisfiút a Walt Disney World Resort szórakoztatókomplexum szállodájánál lévő tóban, bár a hüllő nem tartozott a bemutatás céljából tartott állatok közé.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×