eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

Megsemmisítik a budapesti nemzetközi repülőtér közelében talált bombát

A helyszínen semmisítik meg azt a második világháborús bombát, amit a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér 2-es termináljának közelében, építkezés közben találtak. Emiatt egy rövid időre szüneteltetni fogják a reptér légiforgalmát is - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje pénteken az MTI-t.

Bátyi Edina elmondta: a megsemmisítés idejére lezárják továbbá a 2-es terminálhoz bevezető utat, a 4-es főút ezt érintő szakaszát, a Magyar Posta nemzetközi postakicserélő központját és egy irodaépületet is.

Ismertetése szerint egy úgynevezett SC 50-es német bomba került elő magyar gyújtószerkezettel a 2-es terminál taxiparkolójában. A robbanótestet nem a parkolóban, hanem annak közelében semmisítik meg.

Bátyi Edina korábban közölte, hogy a bombát a parkoló bővítése közben találták.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×