eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Elfogták az elmebeteg gyilkost, aki megszökött az intézetből

Elfogták az elmebeteg gyilkost, aki megszökött egy pszichiátriai intézetből Washington államban - közölte helyi idő szerint pénteken a rendőrség.

A 28 éves Anthony Garver szerdán szökött meg másodmagával. Társát, az 58 éves Mark Alexander Adamset már csütörtökön elfogták.

Garver szökésük után autóbusszal Seattle-ből az állam másik, keleti végében található Spokane városba utazott, ahol felismerték csütörtökön. Később járt szülei házánál is. Apja bejelentésére a rendőrség keresőkutyák és helikopterek segítségével hajtóvadászatot indított utána egy erdős területen, és ott fogták el.

Anthony Garvert 2013-ban gyilkosság alapos gyanúja miatt tartóztatták le. A vád szerint drótokkal az ágyhoz kötözött egy nőt, és halálra kínozta. A tárgyaláson viszont kiderült, hogy nem lehet felelősségre vonni, mert nem beszámítható. Ezért egy pszichiátriai intézetbe vitték.

Garver és Adams egy ablakon kimászva szökött meg a zárt osztályról. Az intézetet az előírások be nem tartása miatt korábban már többször figyelmeztették hatóságok, és emiatt azt is kilátásba helyezték, hogy megfosztják a szövetségi büdzséből folyósított több millió dolláros támogatástól.

Egy betegjogi szervezet helyi illetékese arra hívta fel a figyelmet, hogy Washington állam pszichiátriai programjai és létesítményei rendszeresen pénzhiánnyal küzdenek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×