eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tűz volt egy debreceni kollégiumban

Kigyulladt egy faxgép egy debreceni kollégiumban hétfőn pár perccel éjfél előtt, az épületből 481 diákot menekítettek ki a tűzoltók - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Az egyik diák kiugrott az ablakon, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték. Több diákot füstmérgezés gyanújával vizsgálnak a helyszínen, egyiküket szintén kórházba vitték.

A tüzet percek alatt eloltották, átszellőztetik az épületet.

Az OKF később közölte, hogy az elektromos hálózat felülvizsgálata után visszatérhettek szobájukba a Sumen utcai kollégium diákjai. A mentők folyamatosan szállítják kórházba a kivizsgálásra vagy ellátásra szoruló diákokat, egyelőre harmincöt embert vittek el, de számuk még nőhet.

A végleges ellenőrzés szerint 495-en tartózkodtak a hatemeletes épületben akkor, amikor nem sokkal éjfél előtt felcsaptak a lángok az egyik földszinti helyiségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×