eur:
395.04
usd:
366.09
bux:
65602.36
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Emberöléssel gyanúsítják az Emilio Pucci divatház örökösét

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják az Emilio Pucci olasz divatház örökösét, Laudomia Puccit, mivel a család római birtokáról az utca fölé magasodó korhadt fenyőfa rádőlt egy autóra és agyoncsapott két egyiptomi férfit, egy testvérpárt.

Az olasz főváros Tor San Lorenzo negyedében a múlt csütörtökön szerencsétlenül járt autóban hárman utaztak, a két családapa és egyikük felesége. A hátul ülő nő sérülésekkel túlélte a balesetet, a Rómában zöldség-gyümölcs boltot működtető férfiak azonban a helyszínen szörnyethaltak.

A kidőlt öreg és beteg fenyőfa gyökerei a családi birtokon erednek, így a tragikus balesetért az ingatlan tulajdonosa, vagyis a divatház ősi firenzei nemesi családból származó örököse, a cég imázsáért az alapító 1992-es halála óta felelős és a családi vagyont öröklő Laudomia Pucci okolható - véli az ügyészség.

Keddi olasz lapok szerint a tragédiát okozó fenyő szerepelt a veszélyes fák egy listáján, ezért gondoskodni kellett volna a rendszeres karbantartásáról, amit a Pucci család - a szomszédok elmondása szerint - elmulasztott.

A jelenleg az LVMH-csoporthoz tartozó divatház alapítója, Emilio Pucci márki a divattörténet egyik legérdekesebb egyénisége volt, egyike az első olyan divatcézároknak, akik nevükkel márkát teremtettek, termékeik saját védjeggyel, arculattal rendelkeztek. Divatháza az 1960-as években élte fénykorát, majd tervei a 80-as és 90-es években reneszánszukat élték.

Pucci ruhakölteményeit olyan hírességek viselték, mint Grace Kelly, Elizabeth Taylor, Gina Lollobrigida, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Jackie Kennedy Onassis és Marilyn Monroe. Az ún. Pucci-minta (élénk színű, geometrikus elemek kaleidoszkópszerű elrendezésben) ma is a trendi "cuccok" meghatározó és visszatérő eleme.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×