eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma

Jócskán értéke alatt árverezték el a tolvaj által lenyelt gyémántgyűrűt

Jócskán a becsült ár alatt árverezték el jótékony célokra azt a gyémántgyűrűt Ausztráliában, amelyet egy tolvaj lenyelt, majd műtéti úton távolítottak el az elkövető szervezetéből.

Az 1,53 karátos sárga gyémánttal és 28 kisebb gyémánttal díszített platinagyűrűt 3,11 millió forintnak megfelelő összegért adták el kedden, noha az ékszer értékét előzetesen 5,22 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárra becsülték.

A tolvaj még novemberben egy brisbane-i bevásárlóközpontban emelt el két gyűrűt, amelyeket le is nyelt, amikor az eladó utána szaladt. A rendőrség elfogta az 50 éves férfit, s a hatóságok végül úgy döntöttek, megvárják, míg az ékszerek természetes úton kerülnek újra elő.

A tolvaj azonban nem szólt, s megszabadult az első gyűrűtől. Amikor a rendőrségnek mindez a tudomására jutott, már nem tanúsított megértést: az elkövető műtőasztalra került, a második gyűrűt kioperálták a bélrendszeréből.

Mivel a történetből nagy szenzáció lett a médiában, az ékszerész úgy döntött, jótékony célokra elárverezi az immáron megtisztított és újrafényezett gyémántgyűrűt. Az akció a nagy sajtóvisszhang ellenére sem hozta meg a remélt sikert.

A tolvajt bíróság elé állították.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×