eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kalapács alatt a hollywoodi sztár ékszerei

Elárverezik decemberben Elizabeth Taylor ékszergyűjteményét, amelyet a néhai hollywoodi csillag más emlékezetes tárgyaival együtt több aukcióra bontva kínálnak majd megvételre - jelentette be a Christie's aukciósház.

Mesés vagyonával a márciusban meghalt világhírű színésznő egyike volt annak a mindössze 14 nőnek a világon, akik saját erejükből lettek milliárdosok. Taylor ismert volt páratlan ékszergyűjteményéről, a ritkaságok összértékét halálakor több mint 100 millió dollárra becsülték.

A gyűjteményt szeptembertől három hónapos világ körüli úton Dubajban, Genfben, Hongkongban, Londonban, Los Angelesben, Moszkvában és Párizsban és mutatják be az érdeklődőknek.

A Christie's december harmadikától a Rockefeller Centerben lévő központjának teljes kiállító terét az értékes darabok bemutatásának szenteli.

A színésznő annak idején négymillió dollárt - mai árfolyamon számítva 47 millió dollárt - kapott a Kleopátra című film főszerepéért, később saját parfümvonala révén ért el óriási üzleti sikereket. Szakértők szerint hagyatékának összértéke legkevesebb 500 millió és egymilliárd dollár között lehet.

Az árverés bevételének egy részét a néhai hollywoodi csillag nevét viselő, AIDS-betegeket segítő alapítványnak utalják át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×