eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Vandál hároméveseket hallgat ki a rendőrség

A brit kriminalisztika történetének legfiatalabb gyanúsítottjait kérdezte ki a skót rendőrség: két- és hároméves gyerekeket hallgattak meg vandalizmus miatt. A politikusok szerint a családoké a felelősség.

Soha olyan fiatalokat még nem hallgatott ki a brit rendőrség, mint most: két hároméves kisfiút vandalizmus gyanúja miatt kérdeztek ki a nyomozók Skóciában. Rajtuk kívül nyolc másik, tíz év alatti gyereket is kikérdeztek a rendőrök a többi között szexuális bűncselekmények és károkozás miatt. Egy ötévest, züllött viselkedése miatt, figyelmeztetésben részesítettek.

A tíz gyerek közül kettő ötéves kislány, egy pedig egy négyéves kisfiú, akiket ugyancsak vandalizmus miatt faggattak a rendőrök, míg szeptember elején egy Kelet-Európából bevándorolt család 11 éves gyermekét egy 14 éves kislány megerőszakolásával és kirablásával gyanúsítottak meg.

"A kicsik azért viselkedhetnek így, mert ezt látták a környezetükben, vagy maguk is bántalmazás áldozatai" - vélekedett a Glasgow Caledonian University pszichológiai intézetének vezetője, Cynthia McVeigh.

A skót munkáspárti szóvivő, Richard Baker ugyancsak a szülők felelősségét pedzegette: "Meg kell vizsgálni a gyerekek családi hátterét."

Az eddigi legfiatalabb előállított Angliában és Walesben egy hatéves bedfordshire-i fiú volt, akit idén júniusban rablás gyanújával vettek őrizetbe.

A szigetországban nem egységes a büntethetőségi korhatár: míg a középső és déli területeken tíz, Skóciában nyolc éves kortól lehet vádat emelni a fiatalok ellen.

A Sunday Times birtokába jutott rendőrségi jelentések szerint az elmúlt három évben több mint 6 ezer bűncselekményt követtek el tíz éven aluli gyerekek a szexuális zaklatástól a súlyos testi sértésen át a betörésig és rablásig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×