eur:
394.68
usd:
371.77
bux:
66903.56
2024. április 16. kedd Csongor

Majdnem agyonverték a gyűjtögető hajléktalant

Több hajléktalant, köztük idősebbeket és fiatalabbakat is arra kényszerített egy XIX. kerületi férfi, hogy gyűjtögetésből szerezzenek bevételt a számára. Mindez akkor derült ki, amikor egyiküket, egy 25 éves nőt úgy megvert, hogy életveszélyes állapotban került kórházba.

Szigeti József alezredes, a BRFK osztályvezetője elmondta, kisvárdai kollégáik értesítették őket hétfőn arról, hogy az ottani kórház baleseti sebészetére életveszélyes sérülésekkel, kétoldali bordatörésekkel szállítottak be egy nőt. A 25 éves hajléktalan nekik azt mondta, hogy egy budapesti, XIX. kerületi lakásban bántalmazták, ahonnan apjával együtt megszökött.

A nő vallomása után a rendőrök a XIX. kerületi Attila utca egyik társasházi lakásából több személyt is előállítottak, akik feltehetőleg összefüggésbe hozhatók az esettel.

A BRFK, és a velük végig együttműködő kisvárdai rendőrök a vallomások és a helyszíni szemle alapján megállapították, hogy az életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével K. Ignác 27 éves budapesti lakos gyanúsítható. (Az alezredes az MTI-nek elmondta, az áldozat azt vallotta, hogy korábban többször is bántalmazták.)

K. Ignácot azóta életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt őrizetbe vették, és a Fővárosi Főügyészségen kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szigeti József elmondta, a történtekkel összefüggésben felmerült más bűncselekmények gyanúja is, ám még nem ért véget ennek vizsgálata. Utalt arra: adataik vannak arra, hogy a gyanúsított több, a lakásban tartózkodó személyt - kihasználva hajléktalanságukat - arra kényszerített, hogy (például üres üvegeket) "gyűjtögessenek" a számára, és az így befolyó bevételt rendszeresen elvette tőlük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×