INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Leköpték a buszsofőrt Szegeden

Infostart / InfoRádió
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás bűntette miatt állította elő a rendőrség azt a 24 éves férfit, aki kedd este előzetes szóváltást követően egy szegedi busz vezetőjét többször leköpte, lökdöste, majd az első ajtót is kifeszítette - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalember családjával szállt fel a helyi járatos buszra, azonban csak egyiküknek volt jegye. A sofőr ezt szóvá tette, azonban őket ez nem érdekelte, és a busz hátsó részében ültek le. Mivel hangoskodtak, a vezető figyelmeztette őket. Erre az egyik gyerek sírni kezdett, mire a gyanúsított felpattant, előre ment a sofőrhöz és veszekedni kezdett vele, majd több alkalommal leköpte és lökdöste is - ismertette az eset részleteit Szenti Szabolcs.

A vezető rendőri segítséget kért, mire a férfi még jobban felbőszült, és le akart szállni. A sofőr ezt nem engedte, ezért a férfi kifeszítette az első ajtót, ekkor azonban kitört az ajtó üvege, s ezzel 200 ezer forintos kár keletkezett.

A helyszínre érkező rendőrök előállították a férfit, aki részben elismerte a bűncselekmény elkövetését. A buszsofőr nem sérült meg, azonban a lökdösődés közben szemüvege eltört - mondta a hadnagy.

A címlapról ajánljuk