eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bírsággal megúszta a gyilkos spárgaszószt felszolgáló étterem

Megúszta egy 19 ezer dolláros (3 millió forintos) büntetéssel az az ausztrál étterem, amelynek egyik vendége meghalt az ott fogyasztott spárgaszósztól.

Tizenkét órával azután, hogy elvitte feleségét vacsorázni a híres sydney-i Tables étterembe, William Hodgins halott volt. Az 81 éves férfi halat evett spárgaszósszal, halálát ez utóbbi okozta.

A vizsgálatok szerint a szószban az egészségügyi határértéket tízszeresen meghaladó mennyiségű mérgező baktérium volt. Ez a tény sem volt azonban elég ahhoz, hogy emberölés miatt emelhessenek vádat az étterem dolgozói ellen.

Az illetékes hivatal a 2007 januárjában történt eset miatt 19 ezer ausztrál dolláros, azaz 3 millió forintos büntetést rótt ki az étteremre, holott a bírság maximális összege a vonatkozó törvény szerint elérhette volna a 44 millió forintot is.

William Hodgins özvegye a hír hallatán elmondta: nem támadja meg a döntést. "Elég volt már mindannyiunknak" - jegyezte meg lemondóan.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×