INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Senki sincsen biztonságban - a hackerektől

Infostart / InfoRádió
A hatóságok tehetetlenek az e-mail fiókok jelszavaira ácsingózó hackerekkel szemben - állítják amerikai szakértők. Az efféle adatok ellopására szakosodott vállalkozások akár már száz dollárért is hajlandóak támadásba lendülni.

Számos hackervállalkozás nyíltan hirdeti, hogy akár már 20 ezer forintnak megfelelő összegért feltöri egy e-mail fiók jelszavát, ahová a megrendelő így beléphet, és észrevétlenül figyelheti az áldozat levelezését - írta a Washington Post.

Orin Kerr, a George Washington Egyetem jogprofesszora, és a téma szakértője a lapnak elmondta: bár az amerikai törvények tiltják az e-mail fiókok feltörését, az ilyesmi csak vétségnek számít, így a szövetségi nyomozóiroda (FBI) számára sem kiemelt jelentőségű kérdés.

Peter Eckesley, az Electronic Frontier Foundation szakértője pedig arról beszélt: "Évek óta küldözgetünk e-maileket, ami sohasem volt biztonságos. Ha egy hozzáértő hacker fel akarja törni a fiókunkat, előbb vagy utóbb sikerül is neki."

A szakemberek szerint a web alapú e-mail fiókok használói vannak a legkevésbé biztonságban, mivel a hackerek a böngészőik biztonsági réseit kihasználva férhetnek hozzá a jelszavukhoz.

A címlapról ajánljuk