eur:
392.91
usd:
366.22
bux:
66549.71
2024. április 26. péntek Ervin

Senki sincsen biztonságban - a hackerektől

A hatóságok tehetetlenek az e-mail fiókok jelszavaira ácsingózó hackerekkel szemben - állítják amerikai szakértők. Az efféle adatok ellopására szakosodott vállalkozások akár már száz dollárért is hajlandóak támadásba lendülni.

Számos hackervállalkozás nyíltan hirdeti, hogy akár már 20 ezer forintnak megfelelő összegért feltöri egy e-mail fiók jelszavát, ahová a megrendelő így beléphet, és észrevétlenül figyelheti az áldozat levelezését - írta a Washington Post.

Orin Kerr, a George Washington Egyetem jogprofesszora, és a téma szakértője a lapnak elmondta: bár az amerikai törvények tiltják az e-mail fiókok feltörését, az ilyesmi csak vétségnek számít, így a szövetségi nyomozóiroda (FBI) számára sem kiemelt jelentőségű kérdés.

Peter Eckesley, az Electronic Frontier Foundation szakértője pedig arról beszélt: "Évek óta küldözgetünk e-maileket, ami sohasem volt biztonságos. Ha egy hozzáértő hacker fel akarja törni a fiókunkat, előbb vagy utóbb sikerül is neki."

A szakemberek szerint a web alapú e-mail fiókok használói vannak a legkevésbé biztonságban, mivel a hackerek a böngészőik biztonsági réseit kihasználva férhetnek hozzá a jelszavukhoz.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Eljött az OTP nagy napja

Eljött az OTP nagy napja

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×