eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Három nap alatt kétszer bukott le a bankrabló

Egy héten belül kétszer próbált meg bankot rabolni egy férfi Szombathelyen - tájékoztatta az InfoRádiót a város rendőrkapitánya. Hollósi Gábor hozzátette: a férfi ellen lopás miatt jelenleg is több eljárás folyik.

Egymillió forintot követelt az a férfi, aki szerda délelőtt egy késsel hadonászva megpróbálta kirabolni az OTP egyik fiókját Szombathelyen - mondta az InfoRádiónak a helyi rendőrkapitány.

Hollósi Gábor hozzátette: a pénztáros működésbe hozta a riasztót, a biztonsági őr pedig elvette a fegyvert a támadótól, és az épületben tartotta, amíg a rendőrök megérkeztek.

Kiderült, hogy a férfi két nappal korábban, akkor fegyvertelenül, már megpróbált kirabolni egy szombathelyi bankot. Akkor a rendőrség gyorsított eljárásban próbálta felelősségre vonni , az ügyészség azonban úgy látta, hogy az ügy nem állna meg a bíróság előtt - hiszen a férfi csak kiabált, de semmilyen eszköz nem volt nála - az elkövető így soron kívül szabadulhatott - magyarázta a rendőrkapitány.

Hollósi Gábor elmondta: a férfi - aki ellen lopás miatt már folyt egy másik eljárás - 2008 első félévében szabadult hosszan tartó börtönbüntetéséből, ám nem tudta fenntartani magát. Több akut betegségben szenved, de gyógyszerei árát képtelen volt előteremteni. Ezért kellett volna neki a pénz, vagy az, hogy visszakerüljön a börtönbe - fűzte hozzá a rendőrkapitány.

A férfit, aki bűnügyi őrizetben van, hamarosan igazságügyi szakértő vizsgálja meg.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×