eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Nézze meg a világ leghosszabb lófarkát!

Nehéz feladat rendben tartani a világ leghosszabb lófarkát, amivel egy Kansasben élő, 11 éves kanca büszkélkedhet. Amikor ügetni mennek vele, fölkötik a ló ékességét, egyébként kéthavonta mossák és kifésülik. A legrosszabb, amikor nyáron a ló a legyeket próbálja elhajtani.

Alig rövidebb négy méternél a világ leghosszabb lófarka. A boldog tulajdonost - mármint a lovat - Summer Breeze-nek hívják, és Kansasben él. A gazdájának, Crystal Sochának az a feladata, hogy folyamatosan ápolja a kancát.

Socha kéthavonta megmossa és kifésüli a ló ékességét, ami nagyjából három órás elfoglaltságot jelent.

Mint mondja, "ő a mi kis királynőnk, és tisztában is van ezzel". Hozzátette, nem hiszi, hogy a "ló farkának minden csomóját valaha is sikerül kibogozni". Mindez ráadásul sokkal bonyolultabb akkor, amikor nyáron Breeze a legyeket hessegeti.

A 11 éves ló egyébiránt születésekor nem mutatott fel semmi különleges tulajdonságot, farka sem volt hosszabb a megszokottnál. De ahogy teltek az évek, az is egyre csak nőtt és nőtt.

Mielőtt az arénába lép, föl kell kötni a farkát. A sörénye is lenyűgöző, habár azt rendszeresen le kell vágni, hogy enni tudjon.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×