eur:
389.09
usd:
361.36
bux:
68614.91
2024. május 7. kedd Gizella

Tévedésből vették ki az epehólyagját

Nagy-Britanniában tévedésből az epehólyagját vette ki egyik páciensének egy orvos, annak ellenére, hogy az asszony nőgyógyászati műtétre várt.

Bocsánatot kért a londoni St Mary's Hospital vezetője egy betegüktől, amiért orvosuk a nőgyógyászati beavatkozásra váró asszony epehólyagját távolította el, tévedésből.

A brit közegészségügyi hatóság általános vizsgálatot rendelt el az ügyben, a kórház azonban azt állítja, egyszeri, véletlen esetről volt szó.

Az orvos és csapata, közöttük nővérek és aneszteziológusok, továbbra is dolgoznak, nem függesztették fel őket állásukból.

Mindez azért is kellemetlen az intézménynek, mert a kórház élen jár egyes újszerű műtéti beavatkozások alkalmazásában, emiatt az egész világon folyamatosan figyelik a tevékenységét.

Az egy hónappal ezelőtt történt incidens óta az asszony már átesett a számára szükséges műtéten is. Egyelőre nem perelte be a kórházat, de nagyon megrendítette, amikor első műtétéből felébredve megtudta, mi történt vele.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×