eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sugárkezelés a rákos csirkének

Eve úgy hallgat a nevére, mint egy kutya vagy macska, és erős személyisége van. Azonban nemrég rákot kapott, ezért gazdái félmillió forintnak megfelelő összeget áldoztak arra, hogy kezeltessék kedvenc csirkéjüket.

Sikeresen kezelték sugárterápiával egy angol házaspár csirkéjét. Elanie és Chris Denney 1400 fontot, azaz közel félmillió forintot költött a kúrára. Eve-nek, a tyúknak a bal lába volt rákos, azt amputálni kellett. De ettől repülni még tud, így körbe tudta szökellni a házaspár vidéki kertjét.

Szeptemberben azonban hályog jelent meg a másik lábán, de az a család szerint csak egy veszélytelen bőrfertőzés eredménye lehetett. A saját vállalkozást futtató könyvelő házaspár mégis elvitte a csirkét az orvoshoz, aki megállapította, hogy a tyúk jobb lábát is megtámadta a rák, így szembe kellett nézniük Eve esetleges elaltatásával.

Azonban Denney-ék nem hagyták annyiban: kórházba vitték és leoperáltatták a daganatot, amelyet sugárkezelés követett.

Mint a 43 éves férj mondja, számukra Eve háziállat. Mindegy, hogy négy, kettő, vagy egy lába van.

"Mint egy kutya vagy macska, Eve úgy hallgat a nevére, és különleges személyisége van. Pár hónap múlva meghalt volna, hacsak el nem altatjuk. De meghánytuk-vetettük a dolgokat, és arra jutottunk, mindent meg kell tennünk érte" - fejtette ki Chris Denney.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×