eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Hagyta, hogy kutyái szétszaggassák a szomszédot

Tizenöt évet biztosan börtönben tölt az az amerikai nő, akinek kutyái hét évvel ezelőtt halálra marcangolták az egyik szomszédját.

Marjorie Knoller kutyái 2001-ben megölték a nő szomszédját az otthonuk folyosóján. Az ebek hetvennél is többször marták meg az áldozatot, Dianne Whipple-t.

A nőt akkor bűnösnek találták másodfokú - előre nem tervezett - gyilkosság elkövetésében, ám egy évvel később a fellebbezés után a bíróság nem szándékos emberölésre és négy év letöltendő szabadságvesztésre módosította az ítéletet. Az ügy tavaly jutott el a kaliforniai legfelsőbb bírósághoz, amely kimondta, hogy a legutóbbi döntés hibás, és visszaküldte azt újratárgyalásra.

A múlt hónapban Charlotte Woolard bírónő végül visszaállította a gyilkosságról szóló ítéletet, most pedig meghozta a határozatot: a három éve börtönben ülő Knollernek még legalább 12 évet kell rács mögött töltenie, mielőtt újra kérvényezhetné, hogy vizsgálják felül az esetet.

A bírónő szerint azért lehet gyilkosságnak minősíteni a történteket, mert az alatt a tíz perc alatt, amíg kutyái szaggatták Dianne Whipple-t, Marjorie Knoller - aki nem tanúsított megbánást - nem hívta a mentőket. A kutyák azért is veszélyesek voltak, mert gazdájuk nem fegyelmezte őket, hiába szólították fel többször is arra, hogy taníttassa őket.

"Az áldozatot hibáztatta a támadásért; többre becsülte a kutyáit, mint az embereket" - tette hozzá Charlotte Woolard.

Címlapról ajánljuk
A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

Noha az ellenzők száma magas volt, a Bundestag pénteken elfogadta a biztonsági, illetve migrációs intézkedések szigorításáról szóló csomagot, amelyet az ellenzéki CDU/CSU és az AfD egyhangúlag elégtelennek tartott, a koalíciós szavazatok azonban elegendőnek bizonyultak a jóváhagyáshoz. A teljes törvénytervezet azonban egyelőre nem léphet életbe, a parlament felsőháza, a Bundesrat ugyanis kifogást emelt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×