eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A kamionosok nehéz napja: öt óra alatt három baleset

Három súlyos kamionbaleset is történt szerdán a magyar autópályákon. Előbb kigyulladt egy ammónium-nitrátot, majd felborult egy festéket szállító teherautó, míg egy harmadik árokba szaladt.

Kigyulladt egy ammónium-nitrátot szállító teherautó az M7-es autópályán a pusztazámori lehajtónál szerdán kora reggel; a tüzet reggel 8 órára eloltották, a teljes útzárat pedig feloldották - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor elmondta, hogy a zsákos ammónium-nitrátot szállító teherutó fülkéje gyulladt ki, a tűz átterjedt a rakományra is. Személyi sérülés nem történt.

A tűz- és robbanásveszélyes anyagból mintegy 400 kilogramm szóródott szét az aszfalton. A tűzoltók három autóval érkeztek a helyszínre, és eloltották a lángokat.

És még egy

Ugyancsak szerda hajnalban, és szintén az M7-es autópályán egy másik kamion is balesetet szenvedett, emiatt nagy mennyiségű festék ömlött az aszfaltra a sztráda 139-es kilométerszelvényében, Balatonboglárnál.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: egy Budapest felé közlekedő szlovén kamion vezetője - vélhetően figyelmetlenség miatt vagy mert elaludt - nekihajtott a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak és a jármű rakománya, 25 tonna festék az úttestre borult, és közel 100 méter hosszan borította be az autópályát.

A kiömlött festékbe belehajtott több személygépkocsi is, további baleset azonban nem történt - közölte Bíró Gábor, hozzátéve, hogy a kamiont vezető szerb állampolgárt könnyebb sérülésekkel a siófoki kórházba vitték.

A baleset helyszínén sokáig a leállósávon folyt a forgalom, a festéket a siófoki és balatonboglári tűzoltók távolították el a sztrádáról. A helyszínre környezetvédelmi szakembereket is hívtak, s lezárták a vízelvezető csatornákat, hogy a vízalapú festék ne kerülhessen bele a Balatonba.

Máshol is

Az M5-ösön is baleset történt: egy osztrák rendszámú kamion szaladt árokba Kiskunfélegyháza közelében; a sofőr és a mellette utazó kísérő megsérült.

A sérültek állapotáról még nincs pontos információ - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Nyikos Tamás hozzátette: a műszaki mentés idejére a forgalmat korlátozzák a Budapest felé haladó sávban.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×