eur:
398.95
usd:
363.75
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Egymillió fontot érhet a szülőknek az eltűnt kislány története

Két könyv is megjelenhet a Portugáliában közel egy éve eltűnt brit kislányról. Madeleine McCann szülei és az ügy korábbi nyomozója is könyv formában adná ki saját álláspontját az ügyről.

Könyvet készülnek írni az elmúlt egy évről a tavaly májusban Portugáliában eltűnt brit kislány szülei.

Gerry és Kate McCann ilyen módon foglalná össze az elmúlt "pokoli évet", de az sem mellékes, hogy a kiadók egymillió fontot (320 millió forintot) is megadnának a könyv jogaiért.

A házaspár szóvivője közölte: az összeggel a kislányuk megtalálása érdekében létrehozott alapítványt kívánják segíteni.

Kate McCann már az egyik nagy kiadóvállalattal tárgyalt is, de megegyezés még nem született. "A könyv révén elmondhatnák a saját álláspontjukat, és más témákról is beszélhetnének" - mondta Clarence Mitchell, a McCann-család szóvivője.

Múlt héten a nyomozás korábbi vezetője, Goncalo Amaral is bejelentette, hogy könyvben összegzi az ügyben szerzett tapasztalatait. A könyv A hazugság igazsága munkacímet kapta.

Az eddigi részeket ismerők szerint "heves" megállapítások lesznek a könyvben a rendőri nyomozásról, és arról, hogy a szülőket is meggyanúsította a portugál rendőrség.

Madeleine McCann május 3-án tűnt el szülei Praia de Luzban bérelt apartmanjából. A szülők, amíg vacsorázni voltak egy közeli étteremben, magára hagyták hároméves lányukat és két testvérét; ők vették észre, hogy a gyereknek nyoma veszett.

A rendőrség szeptemberben a szülőket, Kate és Gerry McCannt nevezte meg az ügy hivatalos gyanúsítottainak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×