eur:
395.15
usd:
371.73
bux:
66234.81
2024. április 16. kedd Csongor

Pirájákkal kényszerítették úszni a rabszolgát

Rabszolgaként tartottak fogva egy bolgár családot egy olasz cirkusz vezetői. Az egyik lánynak az előadások során pirájákkal kellett együtt úsznia, míg a másik testére kígyókat pakoltak.

A hatóságok letartóztattak három olasz férfit, a jelenleg a dél-itáliai Petina közelében álló Marino-cirkusz vezetőit, miután arról értesültek, hogy rabszolgaként tartanak fogva egy bolgár családot.

A bolgár házaspár két tizenéves lányát a cirkuszosok arra kényszerítették, hogy bizarr és felettébb veszélyes attrakciók szereplői legyenek: a 19 éves Giusinak egy, rettegett ragadozó halakkal, pirájákkal teli, átlátszó falú tartályban kellett úsznia, míg három évvel fiatalabb húga, Olga testére élő kígyókat pakoltak az előadások során.

Bár egy, a fülén lévő daganat miatt orvosa megtiltotta Giusinak, hogy vízbe merüljön, a lánynak nap mint nap meg kellett mártóznia a jéghideg vízzel teli tartályban. Húgának sem volt szerencséje: Olgát több kígyó is megmarta. Az olaszok ellátták a sebeit, azt azonban nem engedték, hogy orvoshoz menjen.

Nem csak a két lányt, szüleiket is munkába fogták az olaszok: az anya főzött a cirkuszosoknak, míg az apa kétkezi munkát végzett náluk.

A három olasz "rabszolgatartót" az egyikük húga jelentette fel, később pedig a cirkusz egyik látogatója is felkereste a hatóságot: azt állította, látta, hogy Giusi megpróbál kiszabadulni a pirájákkal teli tartályból, fejét azonban a víz alá nyomták.

A rendőrök a letartóztatottak ellen a nemzetközi emberi jogi szabályok megsértése miatt emeltek vádat és olyan szervezet után nyomoznak, amely szervezett formában "közvetít" olcsó munkaerőt a vándorcirkuszoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×