eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem vicc: szakértő kutatja, hogy boldogok-e a giliszták?

Bajba került az az új-zélandi férfi, aki kitalálta, hogyan lehet környezetbarát módon lebontani az emberei ürüléket, Coll Bell ehhez gilisztákat "használ": nemrég egy szakértőt küldtek a nyakára, hogy megállapítsa, boldogok-e a gyűrűsférgek.

Utasította Coll Bellt, a "komposztvécé" új-zélandi feltalálóját az Aucklandi Területi Tanács, hogy bízzon meg egy szakértőt: mérje fel, milyen hatással van a trágyagiliszták pszichés állapotára a munka, amit végeznek.

A hivatal egyik munkatársa kijelentette: valakinek, aki rendelkezik az ahhoz megfelelő végzettséggel, meg kell állapítania, hogy Coll Bell gilisztái boldogok-e.

A hivatalnok szerint ugyanis elképzelhető, hogy a gyűrűsférgeknek traumát okoz, hogy életükben egyetlen feladatuk van: feldolgozni az emberi ürüléket.

Úgy gondolja, hogy a munka hatással lehet a pszichéjükre - hitetlenkedett Coll Bell, akinek találmányát csak azután fogadták el, hogy egy szakértő megállapította: a giliszták tökéletesen egészségesek és boldogan szaporodnak.

A területi tanács szóvivője szerint munkatársuk azért aggódott a giliszták miatt, mert azokat egy olyan táborban használták, ahol évente két héten át bővében vannak a tápláléknak, később azonban nem jutnak ennivalóhoz. A hivatalnok attól tartott, hogy az állatok alultápláltak.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×