eur:
398.71
usd:
360.35
bux:
74372.71
2024. október 2. szerda Petra

Késsel ment az iskolába a tízéves kislány

Fegyverrel való visszaélés miatt letartóztattak egy tízéves amerikai diáklányt, aki egy húsvágó kést vitt be iskolájába, hogy azzal darabolja fel az ebédre szánt hússzeletet.

A kislány egy szelet steaket vitt ebédre az iskolába, uzsonnás csomagjában pedig egy kés is volt. A tanárok, amint meglátták, elvették tőle a vágószerszámot és értesítették a hatóságokat.

A rendőrök egy központba vitték a tízéves gyereket, ahol olyan fiatalokkal foglalkoznak, akik valószínűleg összeütközésbe kerülnének a törvénnyel.

"Nem használta helytelenül a kést, nem fenyegetett meg vele senkit, nem húzta elő és lóbálta azt. Semmi ilyesmit nem tett" - mondta a Marion County általános iskola szóvivője, Kevin Christian, aki hozzátette: nem számított, hogy a gyerek mire használta a vágóeszközt, nem volt más választásuk, mint kihívni a rendőröket.

"Amikor fegyver kerül az iskola területére, jelentenünk kell, és jelentjük is, mert nem akarunk kockáztatni" - közölte a szóvivő.

A kislányt oktatási intézmény területén elkövetett fegyverrel való visszaéléssel vádolják, és tíz napra felfüggesztették, addig nem mehet iskolába. Szülei nem nyilatkoztak az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de... - Irán Európának üzent

"Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de..." - Irán Európának üzent

Telefonon konzultált több európai hivatali kollégájával Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter közvetlenül azután, hogy országa kedd este több száz rakétával támadta Izraelt - jelentette szerdán az iráni állami média. Izrael és Irán is fenyegetőzik azzal, hogy majd visszalő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

Kedden Irán mintegy 180 ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre, miután a zsidó állam pénteken végzett az Irán-barát Hezbollah terrorszervezet vezérével, Hasszán Naszrallahhal. A csapásról szóló utasítást maga Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője adta. Izrael válaszcsapást ígért. Kedd este az izraeli Jaffában terrortámadás történt, amelyben hét izraeli életét vesztette, egy női katona súlyosan megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×