eur:
388.39
usd:
360.74
bux:
68657
2024. május 7. kedd Gizella

Tizenötmilliós telefonszámla a figyelmetlen ügyfélnek

Elképesztő összegről, 14,7 millió forintról szóló telefonszámlát kapott egy kanadai férfi, aki 1.800 forintnak megfelelő összegű mobilinternet-előfizetésével több gigabájtnyi adatot töltött le gyanútlanul a számítógépére.

A férfi állítólag nem tudta, hogy a telefonját nem használhatja korlátlan mennyiségű letöltéshez, éppen ezért filmeket és más nagy terjedelmű fájlokat húzott le az internetről számítógépére.

Pjotr Staniaszek szolgáltatója, a Bell Mobility társaság azóta az eredetileg a csekken szereplő 85 ezer dolláros összeget "jóindulata jeléül" 3,243 dollárosra (562 ezer forint) csökkentette.

A férfi novemberben kapta kézhez a számlalevelet, de azt hitte, hogy a 85 ezer dollárról szóló csekk tévedésből került hozzá, ezért felvette a kapcsolatot a szolgáltatóval. Az ügyfélszolgálat közölte vele: azóta az összeg 20 ezer dollárral magasabb lett.

A férfi korábban átlagosan 150 dollárt fizetet ki telefonhasználata után, a szolgáltató pedig értesítette, ha az összeg, amivel tartozott, magasra kúszott.

"Az az igazság, hogy már akkor is kikapcsolták a telefonomat, ha körülbelül 100 dollárral tartoztam. Most 85 ezres számlát csináltam, és senki se vette a fáradságot, hogy felhívjon és elmondja, hogy mi folyik" - mondta Pjotr Staniaszek.

A férfit szolgáltatója új mobiltelefonnal lepte meg annak alkalmából, hogy megújította szerződését, a készülék pedig lehetővé tette, hogy számítógépéhez csatlakoztatva internetezhessen vele.

Pjotr Staniaszek azt mondja, nem hagyja magát: nem akarja kifizetni a 3.200 dolláros összeget sem.

Sok kanadai panaszkodik az ottani internetszolgáltatókra, az országban ugyanis sokkal többet kell fizetni a világháló használatáért, mint a szomszédos Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×