eur:
389.15
usd:
361.32
bux:
68450.8
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hitler dühöng, mert kikapott a kedvenc focicsapata - videó

Adolf Hitler új szenvedélyét ismerhetik meg a YouTube videomegosztó portál látogatói, egy felvételen ugyanis az látható, hogy a náci diktátor dühkitöréssel fogadja a Tottenham Hotspur vereségét az Arsenallal szemben. Ez természetesen csak fikció, az internetes szabad asszociációk egyik legújabb darabja.

A helyszín a Führer berlini bunkere, ahová a tábornokok szörnyű hírrel érkeznek: Hitler kedvenc csapata, a Tottenham Hotspur 3-1-re kikapott az Arsenaltól. A német diktátor őrjöngve fogadja a hírt, és az angol feliratozás szerint azt üvölti: "A klubnál mindenki komplett idióta. (...) Ha így megy tovább, a kib...tt Chelsea-nek fogok szurkolni".


A mixelés alapja A Bukás - Hitler utolsó napjai című német film (eredeti címe: Der Untergang); a jelenetben nem vették le az eredeti német szöveget sem, az angol felirattal faragtak Hitlerből megveszekedett Tottenham-szurkolót. (Az eredetiben Hitler azért dühöng, mert el sem indult az általa parancsba adott támadás a Berlin körüli szovjet gyűrű áttörésére.)

Az internetes gerilla-videókészítők egyik kedvelt célpontja érdekes módon éppen a német diktátor. Egy 19 éves angol diák ugyanezt a jelenetet értelmezte újra, amelyben Adolf Hitler azért tajtékzik, mert nem kapta meg az Xbox játékkonzolját, és ordít, amikor a tábornokai azt javasolják neki: akkor játsszon a rivális Nintendo Wii-vel.

Néhány kritikus szerint a filmek, videók újraszerkesztése olyan izgalmas fejlemény, mint 30 évvel ezelőtti punk-rock, vagy Quentin Tarantino felforgató filmjei. Mások persze nem ilyen lelkesek, hiszen az ilyesfajta átdolgozás nemcsak a szerzői jogokat sérti, hanem a szellemi termék integritását is semmibe veszi.

Az újraértelmezett videók azonban olyan nagy látogatottságot vonzanak, hogy egyre többen látnak benne üzleti fantáziát, a közelmúltban például a brit Channel4 televízió hirdetett versenyt filmek átszerkesztésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×