eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Az évszázad csalása: titkos átjárót használt a hazudozó

Éveken át nyugodtan élt feleségével az öt esztendőn keresztül halottnak hitt John Darwin, aki egy titkos átjárót használva távozott a lakásból, ha attól félt, hogy valaki megtalálja.

A házaspár azután alakította ki a titkos átjárót, hogy 2000 decemberében megvásárolta a két egymás melletti lakást az angliai Hartlepoolban. Mindez 15 hónappal azelőtt történt, hogy John Darwin 2002 márciusában balesetet szenvedett kenujával, holtteste pedig nem került elő. Később a hatóságok pedig halottnak nyilvánították.

A történet sok más részletéhez hasonlóan az átjáró léte is akkor került nyilvánosságra, amikor Anne Darwin először beszélt férje "feltámadásáról".

Az 57 éves nő elmondta: férje adósságaik miatt szánta rá magát a biztosítási csalásra, ezért játszotta el a kenus halált. Ezután egy évig azonban ő maga is azt hitte, hogy meghalt, míg John meg nem jelent a küszöbön, szakállal és ápolatlanul.

Anne Darwin elismerte: amikor férje életbiztosításának kifizetéséért folyamodott, már tudta, hogy John életben van, sőt, már vele élt. Amikor azonban a házaspár két fia látogatóba érkezett, a titkos folyosón átsurrant a szomszéd lakásba.

Napi rutin

A másfél méter magas folyosó nyílásait a 3-as számú lakás felől - itt élt Anne, valamint az idő nagy részében John Darwin is - egy ruhásszekrény, a 4-es számú felől pedig egy konyhaszekrény takarta.

A férfi főként tévézéssel és internetezéssel töltötte a napjait, de besegített a házimunkába is. Álnéven még a választói névjegyzékbe is felvetette magát, hogy hitelkártyát és útlevelet igényelhessen.

A házaspár később eladta a 3-as számú lakást, ekkor befalazták az átjárót. John Darwin - akinek felesége szerint "elege lett a halálból", és hogy nem találkozhat fiaival - múlt héten jelentkezett egy londoni rendőrőrsön, azt állítva, hogy semmire sem emlékszik az elmúlt öt év történéseiből.

A férfi előzetes letartóztatásban van, az Egyesült Államokból visszatérő feleségét már a repülőn őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×