eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Figyelmeztették Diana sofőrjét a végzetes út előtt

Henri Pault figyelmeztették, hogy ne vigye el Diana hercegnőt és Dodi Al-Fayedet 1997. augusztus 31-én, de ő nem hallgatott a tanácsra - hangzott el a néhai walesi hercegnő halálát vizsgáló esküdtszék előtt zajló meghallgatásán.

Legutóbb Francois Tendil, a párizsi Ritz Hotel éjszakai biztonsági főnöke tett vallomást, aki elmondta: emlékeztette Henri Pault, hogy nem az ő dolga Diana és Dodi fuvarozása.

Henri Paul azonban részt vett annak a tervnek a kidolgozásában, amely a lesifotósok lerázását célozta, majd beült a Mercedes volánja mögé - néhány perccel később pedig nekihajtott az alagút pillérének. A balesetben a sofőr, Diana és Dodi is meghalt.

Végzetes terv

Francois Tendil szerint Henri Paul izgatott volt, de nem látszott rajta, hogy ittas lenne - a baleset után elvégzett vérvizsgálat határérték feletti alkoholszintet mutatott ki.

A férfi korábban a kint tolongó paparazzik miatt hívta fel főnökét, Henri Pault, aki már három órája nem volt szolgálatban, ennek ellenére visszatért a hotelbe. Ezután megbeszélte a testőrökkel és Dodi Al-Fayeddel, miképpen lehetne lerázni a fotósokat.

Azt találták ki, hogy Dodi állandó sofőrje maradjon az épület előtt csaliként, Henri Paul pedig elviszi őket a hátsó bejáraton keresztül.

Francois Tendil figyelmeztette főnökét, hogy ez nem az ő dolga, vannak a hotelnek sofőrei, de ezt Henri Paul válasz nélkül hagyta, majd elindult a végzetes útra.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×