eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Rendőri kényszer hatására ismerte be a gyilkosságot?

Rendőri kényszer hatására ismerte be az Olaszországban meggyilkolt brit diáklány lakótársa, hogy részt vett a bűntényben - legalábbis most ezt állítja. A Perugiában tanuló Meredith Kercher torkát november elsején vágták át, a gyanú szerint azért, mert nem volt hajlandó részt venni ismerősei bizarr szexuális játékában.

Most került nyilvánosságra a meggyilkolt Meredith Kercher amerikai lakótársának négyoldalas, kézzel írott feljegyzése, amelyet aznap éjjel fogalmazott meg, amikor az ügy kapcsán letartóztatták. Amanda Knox ebben azt állítja: csak azért tett beismerő vallomást, mert egy rendőr bántalmazta.

"Nem elég, hogy azt mondogatták: letartóztatnak és harminc évre rács mögé dugnak, de fejbe is vágtak, amikor nem emlékeztem egy részletre pontosan" - írta az amerikai diáklány.

A lakótárs tagad

Amanda Knox - akit Meredith Kercher meggyilkolásával és szexuális zaklatásával vádolnak -, nem csak írásban, szóban is panaszkodott a rendőrökre olasz barátjának, Raffaele Sollecitónak, aki ugyancsak gyanúsított az ügyben. A beszélgetésről a nyomozók titokban készítettek felvételt.

"Én voltam az egyetlen, aki sok időt töltött vele (Meredith Kercherrel), ezért akarják kifacsarni az agyamat" - mondta a lány egy telefonon egy meg nem nevezett barátjának.

Amanda Knox letartóztatásának napján írt soraiban visszavonta vádjait Diya "Patrick" Lumumba, egy kongói származású bártulajdonos ellen. Korábban a lány azt mondta a rendőröknek, hogy a férfi is ott volt a lakásban, amikor az áldozatot megölték.

"Annyit tudok, hogy nem én öltem meg Meredith-t, így nem kell félnem mástól, csak a hazugságoktól" - írta a lány kihallgatása után még november 6-án.

Guede tehette?

Diya Lumumbát még kedden engedték szabadon, miután a nyomozók nem találták meg se az ujjlenyomatait, se a DNS-ét a gyilkosság helyszínén.

Elfogtak azonban Németországban egy újabb gyanúsítottat, az elefántcsontparti származású, de gyerekkora óta Olaszországban élő Rudy Herman Guedét, akinek nyomait megtalálták a lakásban.

A húszéves fiatal egy német bíróság előtt azt állította, nem ő gyilkolta meg Meredith Kerchert, de nem tagadta, hogy ott volt a helyszínen. Korábban állítólag azt mondta egy barátjának: "egy barna hajú olasz" ölte meg az áldozatot, és hogy Amanda Knox akkor nem is volt a házban.

Mielőtt elfogták, Rudy Herman Guede egy barátjának arról írt az interneten, hogy Meredith Kercher meghívta őt a lakására, hogy együtt legyen vele. Amikor azonban ő kiment a fürdőszobába, valaki csengetett, röviddel később pedig hallotta a lány sikolyait.

"Verekedtem vele (a férfival), és megsérültem. Nem emlékszem pontosan az arcára. Aztán rémülten rohantam el. Nem én öltem meg a lányt" - írta a fiú.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×