eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elfogták az egyik legkeresettebb bűnözőt

Elfogták Nagy-Britannia egyik legkeresettebb bűnözőjét, a fegyveres rablás és egy rendőr megölése miatt elítélt James Hurley-t.

Hollandiában egy rajtaütés során fogták el a 13 éve szökésben lévő James Hurley-t.

A holland rendőrség amiatt szállt ki egy hágai házhoz, mert gyanús volt, hogy kiugróan nagy az energiafogyasztás. A rendőrök úgy vélték, egy marihuána-termesztőt foghatnak el, ám még őket is meglepte, hogy mennyi kemény drogot foglaltak le.

A házban két embert tartóztattak le, köztük volt a körözött James Hurley is.

Az ír férfi 1988 áprilisában részt vett egy pénzszállító autó elleni fegyveres rablásban, amely során lelőttek egy szolgálaton kívüli rendőrt, aki közbe akart avatkozni. A rendőrt Hurley egyik társa, Charles McGee ölte meg.

A három elkövető 15 ezer fontot rabolt, ám nem sokkal később elfogták őket. Hurley-t és társait életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték 1989-ben.

Az ír férfinek sikerült megszöknie, miközben egy busszal átszállították egy másik börtönbe. Hurley egy társával támadt rá az őrökre.

A 45 éves férfi rajta volt a brit rendőrség legkeresettebb bűnözőinek listáján, és 30 ezer fontos díjat ajánlottak az elfogójának.

A gyanú szerint Hurley korábban Spanyolországban és Írországban rejtőzött el a rendőrök elől.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×