eur:
389.47
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Terrorcselekmény előkészülete miatt ítéltek el két férfit a fővárosban

Terrorcselekmény előkészülete miatt négy, illetve négy és fél év fegyházra ítélte a Fővárosi Bíróság nem jogerősen azt a két férfit, akik egy APEH-vezető fiának elrablására készültek.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlottak azért szánták rá magukat a bűncselekményre, mert cégeik révén több mint 300 millió forint áfát akartak visszaigényelni 2004-2005-ben, ám ezt az adóhatóság és a bíróság is megtagadta.

Ezért a két férfi egy, az eljárás során ismeretlenül maradt személyt kért fel arra, hogy részletes "környezettanulmányt" készítsen az APEH Baranya Megyei Igazgatósága kiutalás előtti ellenőrzési főosztályának vezetőjéről, rokonairól, a család vagyoni viszonyairól, szokásairól.

Ennek kapcsán egyébként egy másik büntetőeljárás is indult egy kaposvári rendőr ellen, aki adatok átadásával segítette a "környezettanulmány" elkészítését.

Ezután 2006 tavaszán a vádlottak kapcsolatba léptek egy másik személlyel, akiről úgy tudták, ukrán-orosz bűnöző és alkalmas az általuk kitervelt emberrablás végrehajtására, ám valójában ez a személy a rendőrség fedett nyomozója volt.

Az Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét az ügyész tudomásul vette, a védők felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, így a büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

Az elsőfokú bíróság fenntartotta több mint egy éve tartó előzetes letartóztatását a két vádlottnak, akik ellen egyébként adócsalás gyanújával másik büntetőeljárás is folyamatban van.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×