eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Internetes leleplezés: bűnözők a politikusok felmenői között

Az ausztrál miniszterelnök és az ellenzék vezére sok mindenben különbözik, de abban egyformák, hogy felmenőik között fegyencek is voltak.

Egy portál hozta nyilvánosságra, hogy a korabeli adatok szerint John Howard és Kevin Rudd ősei között van olyan, aki nem jószántából, hanem megláncolva érkezett a kontinensre.

Ez Ausztráliában nem számít különleges dolognak, hiszen a sziget történelméből adódóan a lakosok 22 százalékának van bűnöző a felmenői között.

Angliából, Írországból és Skóciából mintegy 163 ezer fogoly érkezett Ausztráliába. Az 1788 és 1868 között érkezett rabokról részletes adatok állnak rendelkezésre.

A gyilkosok, kalózok, szélhámosok és tolvajok adatait mind pontosan feljegyezték. Lehet tudni, hogy melyik hajóval érkeztek, mennyi időre ítélték őket, hol töltötték büntetésüket, egyeseknél még a vallást is feltüntették.

A listák egyaránt felfedik, hogy kik voltak azok, akiket büntetésük letöltésére a távoli Ausztráliába küldtek, illetve azt, hogy a britek mennyire pedánsan vezették nyilvántartásaikat.

A listákban - a két pártvezető felmenői mellett - megtalálható Red Kelly neve is, akinek fia, Ned, a kontinens leghírhedtebb bűnözője lett.

Az adatok szerint az elítéltek 70 százaléka angol, 24 százaléka ír, 5 százaléka skót volt, a fennmaradó egy százalék pedig a birodalom más területeiről érkezett.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×