eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Saját lányait molesztálta a tatabányai gyermekorvos

Vérfertőzésért ítéltek el első fokon 2 év 6 hónap börtönre egy gyermekorvos férfit Tatabányán, feleségét kiskorú veszélyeztetése miatt 2 évre felfüggesztett fél éves börtönbüntetést szabott ki a bíróság.

Tóth József, a megyei bíróság sajtóreferense a zárt tárgyalásról annyit közölt: a vérfertőzés büntethetősége öt év eltelte után elévülés miatt megszűnik, és mivel a vérfertőzést a gyermekorvos vádlott nem foglalkozása körében követte el, a másodfokú ítéletig tovább dolgozhat.

Az ítéletek nem súlyosbíthatók, mert csak a védő és a vádlottak jelentettek be fellebbezést.

Az MTI úgy értesült: az apának a négy lánygyermek közül a három idősebbel huzamos ideig szexuális kapcsolata volt.

A harmadik lánygyermek esetében az 1998-2001-es években történt vérfertőzés bizonyítást nyert. A két legidősebb lány ügyében elévülés miatt már nem tudtak vádat emelni. Az apát - a már saját családjával külföldön élő - legidősebb lánya jelentette fel, hogy megóvja legkisebb húgát.

A vádlott a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályát vezető főorvos, felesége zenetanár. A főorvos a csaknem egy hónapja született ítéletről a munkáltatóját nem értesítette és jelenleg is a kórház dolgozója.

A Szent Borbála kórház igazgatója az ügy kipattanása után, az érdeklődő újságíróktól szerezett tudomást az esetről, és jogászokkal konzultál a helyzet megoldása érdekében.

Nagyberivói-Boér Áron az InfoRádiónak elmondta: miután tudomást szereztek az ítéletről, felkérték a főorvost, hogy nyilatkozzon az ügyről. Miután a főorvos előttük is ártatlannak vallotta magát, és nem jogerős az ítélet, az ártatlanság vélelme őket is megilleti - hangsúlyozta a kórházigazgató.

Elmondása szerint a főorvos jelenleg nem dolgozik, és vélhetően betegállományba fog vonulni, miután úgy tájékoztatta őket: "lelki állapota olyan, hogy képtelen dolgozni".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×