eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel
Szavazás az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon Hódmezővásárhelyen, a Szent István téri általános iskolában kialakított 22. szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Lehoczky Péter

Újabb politikai megmérettetések Magyarországon

Két településen tartanak ma időközi polgármester-választást: Dunaszentpálon és Szabolcson.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Dunaszentpálon azért tartanak polgármester-választást, mert a június 9-i voksoláson a tisztséget elnyerő Csontos Attila (független) júliusban elhunyt. Az időközi választáson négy jelölt - Bekő Zsolt, Csaplár Bedő-Adrienn, Csapó Viktor Gellért és Rácz Barnabás - indul, valamennyien függetlenként. A község egyetlen szavazókörében több mint hatszáz helybéli adhatja le voksát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Szabolcson az idén júniusban megválasztott független Csegei László lemondása miatt tartanak időközi polgármester-választást. A posztért egyedüli jelöltként a független Szloboda László indul. A község egyetlen szavazókörében közel háromszázan szavazhatnak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Karrier a csúcson: hogyan lépjünk tovább, amikor már nincs hova?

Karrier a csúcson: hogyan lépjünk tovább, amikor már nincs hova?

Mindannyiunk életében eljön a pont, amikor úgy érezzük, eljutottunk a karrierünk csúcsára; úgy érezzük, már nem tanulunk újat a munkánk során: ekkorra már alaposan megismertük a szakterületeket, minden feladat ismerős, nincs meg az az izgalom, ami korábban hajtott. Eleinte talán még élvezhetjük is ezt a kényelmes állapotot, hiszen stabilan, magabiztosan végezzük a munkánkat, de idővel könnyen ránk telepedhet a flow érzés és az izgalmas kihívások hiánya.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×