eur:
401.04
usd:
366.98
bux:
74553.99
2024. október 14. hétfő Helén
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője sajtótájékoztatót tart Strasbourgban a júniusi választások eredményeképpen létrejövő Európai Parlament (EP) alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Magyar Péter szerint Magyarország demográfiai katasztrófa felé halad

Magyarország változás nélkül egy demográfiai katasztrófa felé halad - közölte a Tisza Párt elnöke hétfőn az MTI-vel.

Magyar Péter a pártja által eljuttatott közleményében azt kérdezte: ha tényleg olyan családbarát Magyarország (kormánya), akkor miért idén születik hatvan éve a legkevesebb gyerek hazánkban?

"Miért zárják be sorra a vidéki szülészeteket? Miért véreztetik ki a védőnői szolgálatot? Miért verik szét az oktatást? Miért gondolkodik minden második fiatal arról, hogy elhagyja a hazáját? Miért nem épített egyetlen bérlakást sem a kormány 14 év alatt? Miért uralkodnak áldatlan állapotok a gyermekvédelemben? Miért nem tudja ellátni a feladatát a gyámhivatal? Miért nem kapnak valódi támogatást az egyedülálló szülők és a beteg gyerekeket nevelő családok?

Miért 12 ezer forint 2008 óta a családi pótlék?" - sorolta a kérdéseket a politikus.

Hangsúlyozta, hogy a Tisza-kormány fő prioritása az egészségügy és az oktatás talpra állítása mellett a "magyar családok valódi támogatása" lesz: a családi pótlék emelése, a családi adókedvezmény jelentős emelése, a háromgyerekes édesanyák szja-mentessége, gyerek- és családbarát támogatási rendszer kialakítása, jelentős számú bérlakás építése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×