eur:
401.35
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Testvére részleteket árult el Karsai Dániel temetéséről, többnapos gyertyagyújtást is terveznek

A végakaratának megfelelően búcsúztatják a 47 éves korában elhunyt alkotmányjogászt.

Október második felében a végakaratának megfelelően vidéken, szűk családi és baráti körben kísérik utolsó útjára Karsai Dánielt, aki szeptember 28-án, 47 éves korában gyógyíthatatlan betegségben hunyt el – derült ki testvére, Karsai Péter pénteki Facebook-bejegyzéséből.

A testvér azt írja, az elmúlt napokban „százával, ezerével” kapott együttérző üzeneteket, ami nagyon jólesik neki és a családjának. Arról is beszámolt, hogy a temetés mellett gyertyagyújtást is terveznek, így mindenkinek lesz lehetősége leróni a kegyeletét, aki tisztelte vagy szerette az alkotmányjogászt. A tervek szerint több napon is lehet majd tisztelegni Karsai Dániel emléke előtt.

„Dani elvesztése közös trauma, mindenkinek fájdalmas, szomorú együtt élni a tudattal, hogy már szombat óta nincs közöttünk” – fogalmaz posztjában Karsai Péter, aki ígérete szerint a gyertyagyújtással kapcsolatos részleteket – így a helyszínt és az időpontot is – akkor közli, amikor véglegessé válnak.

Karsai Dánielnél 2022 augusztusában diagnosztizálták az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű gyógyíthatatlan betegséget, amely az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadása miatt teljes bénuláshoz vezet. Halálának hírét múlt héten szombaton este szintén a testvére jelentette be közösségi oldalán.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×