eur:
401.33
usd:
365.9
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Nyitókép: Pexels.com

Csak később járhat az időseknek az ingyenes fogászati ellátás

Jelenleg 62 év felett biztosítja az állam az ingyenes, teljes körű fogászati alap- és szakellátást.

Egy pontban egy számot módosítana a kormány az egészségbiztosítási ellátásról szóló törvényben. A kormány hivatalos honlapján közzétett javaslat a hatályos törvény fogászati ellátásra vonatkozó fejezetét írná át úgy, hogy az abban szereplő „62 éves” szövegrész helyébe a „65 éves” szöveg kerülne a kihirdetés utáni ötödik naptól – írja a hvg.hu.

Jelenleg ugyanis 62 éves kor felett jár az ingyenes, teljes körű állami fogászati alap- és szakellátás, a tervezet ezt a korhatárt tolná ki három évvel.

Ez lenne az egyetlen változás, vagyis azok, akiknek van társadalombiztosításuk, továbbra is 18 éves korukig – vagy később nappali tagozatos tanulóként – teljes körű alap- és szakellátásra jogosultak, nem számítva a technikai költségeket.

A lap hozzáteszi: a társadalombiztosítással rendelkezők 18 év felett csak szűkebb ellátásra jogosultak a közfinanszírozásban, így például sürgősségi és fogsebészeti ellátásra, fogkő-eltávolításra vagy ínyelváltozások kezelésére. Ez eddig 62 éves korig tartott, és efölött ismét jogosult volt mindenki teljes körű alap- és szakellátásra. A tervezett változtatással viszont ezt a 62 éves korhatárt emelnék meg 65 évre, azaz három év csúszással válna ingyenessé, közfinanszírozottá a fogászati alap- és szakellátás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×